10 tips voor het installeren van radiatorbekleding thuis

radiatorbekleding thuis

10 tips voor het installeren van radiatorbekleding duurzaam thuis

U kunt uw kamer een mooie uitstraling geven door radiatorbekleding te plaatsen. Hoewel ze een nuttig doel dienen, kunnen radiatoren een doorn in het oog zijn in het interieur. Door radiatorlamellen te gebruiken, kunt u uw radiator verbergen en geld besparen op de stookkosten. Er zijn een aantal verschillende soorten bekleding beschikbaar, van decoratief tot eenvoudig. Dit type voering is perfect voor moderne interieurs. Het grote voordeel van dit type overkapping is dat het eenvoudig te plaatsen en te meten is.

De radiatorbekleding is gemaakt van hout, wat het een rustieke uitstraling geeft. Het blad is gemaakt van populierenhout, dat een slechte warmtezender is, maar een koel oppervlak biedt voor planten en curiosa. Het frame is gemaakt van MDF, wat stevig is en makkelijk te verwerken. U kunt ook een gestempeld aluminium rooster toevoegen om de radiator te verbergen. Christina gebruikte Elmer's ProBond Advanced-lijm en gebruikte de bovenkant van de radiatorbekleding om de grille te bevestigen.

Een houten radiatorafdekking is een andere optie. Dit type mengt zich met de natuurlijke houtafwerking en geeft minder warmte af dan metaal. Het nadeel is dat hardhout niet erg duur is en niet de beste keuze voor uw huis. Het kan er echter mooi uitzien en het is een kosteneffectieve manier om een stijlvol ontwerp te creëren. Een met hout beklede radiator kan gecombineerd worden met een metalen rooster. Als alternatief kan er reflecterende folie aan de bovenkant worden toegevoegd.

Meer info over dit artikel: Radiatorombouw op maat

 

Tags:

loading
×